23-02-2024
Ученици от СГСАГ „Христо Ботев“ на гости на Pipe System

Ученици от СГСАГ „Христо Ботев“ на гости на Pipe System

Ученици от СГСАГ „Христо Ботев“ на гости на „Пайп систем“ С любезното съдействие на нашите партньори от Маркан Холдинг АД, посрещнахме учениците от XI-ти клас на Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев" - елитната Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия - профил „Водно строителство“, на терена на един от най-актуалните проекти в столицата – M Tower. Сградата е разположена в жк. Младост на ъгъла на бул. Ал. Малинов и ул. Филип Аврамов и е единствената, която ще има топла връзка със спирка на столичното метро.    

Бъдещите строителни специалисти имаха възможност да разгледат работния процес отблизо, като се запознаха с дейностите на обекта и в частност – с изпълнението на ВиК инсталации и автоматично пожарогасене, които са в обхвата на Pipe System.    

Под ръководството на обектовите екипи на Pipe System и Маркан Холдинг АД, младежите се докоснаха до това, което представлява професията на строителния инженер в реална работна обстановка, предизвикателствата да строиш висока сграда в силно урбанизиран район, както и нормативните изисквания при такъв тип постройки. Трайно впечатление у тях остави мащаба на проекта, както и неговите специфики, касаещи връзката с дейтсващата метростанция. На всички техни въпроси екипът отговори с радост и с надежда скоро да се видим отново, но вече като колеги на строителната площадка. Пожелаваме си до нови срещи и успех на бъдещото инженерно поколение!