25-07-2018
НАПРАВИХМЕ ПЪРВА КОПКА НА НОВИЯ УЧИЛИЩЕН КОМПЛЕКС НА „БРИТАНИКА”

НАПРАВИХМЕ ПЪРВА КОПКА НА НОВИЯ УЧИЛИЩЕН КОМПЛЕКС НА „БРИТАНИКА”

Днес с официална церемония по откриването и тържествен водосвет бе направена „първата копка“ на иновативния училищен комплекс с детска градина на „Британика“. „Пайп Систем“ АД , съвместно с „Инженерни Системи“ ООД, ще реализират този проект. Сред гостите на събитието беше и кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова: „За мен е огромно удоволствие да присъствам на старта на строителството на ново учебно заведение. Бих искала да поздравя целия екип на „Британика“ за смелостта да започнат този грандиозен проект. Пожелавам на строителите от „Пайп Систем“ АД активна работа и добро време, което да им позволи да изпълнят обекта с необходимите срок и качество“. Тържествения водосвет бе направен лично от Белоградчишкия епископ Поликарп Викарий от Софийска митрополия. Любомир Лалов, собственик и управител на „Британика“, приветства гостите с думите: „Благодарим Ви, че присъствате на откриването на строителната площадка на този проект, на който отделихме около 5 години. Образованието е нещо безценно, което можем да дадем на децата. Затова сме горди, че се занимаваме именно с тази дейност“.

Проектът представлява изграждане на училищен комплекс и детска градина, ситуирани на площ от 15 423 кв. м на ул. “Момино венче” в и ул. Горска поляна в кв. Драгалевци. Предвидено е учебното заведение да има 7 блока. Корпусите са решени с един и два етажа, както и подземно ниво. Включват учебни стаи за ученици и деца, както и учебен център за езиково обучение, помощни кабинети и учителски стаи. Планиран е специален хранителен блок със столова, кухня и всички необходими помещения. Предвижда се и изграждането на спортна зала и сграда за детска градина. Училището и детската градина ще разполагат с открити спортни игрища. Сградата е решена със специфична фасада от клинкерни тухли. Конструкцията на обекта е монолитна, а във физкултурния стадион умело са комбинирани метална конструкция и сглобяем стоманобетон. На обекта е проектирана и дворна газова инсталация за природен газ. Инсталацията е предвидена така, че да поеме допълнително натоварване чрез газов котел с мощност до 300kW.

Инж. Николай Чомаковски, изпълнителен директор на „Пайп Систем“, сподели: „В рамките на един месец това е вторият проект, който стартираме успешно, след откриването на работата по „Райсволф“. За нас е чест, че сериозен инвеститор, като Училища Британика, ни се довери за иновативния им проект, който се явява следваща крачка в развитието им, а именно – собствено училище с детска градина към него. Те са на българския пазар от над 19 години, имат филиали в 4 града, а сега правят сериозна крачка в развитието си – новият проект е голяма съвместна наша крачка, която, вярвам, че ще бъде успешно реализирана и училището ще отвори врати за своите ученици през 2019 г.

Ние се явяваме не само главен изпълнител, но и строителен мениджър – една комплексна и новаторска услуга, която предоставяме на нашите клиенти за цялостно управление на процеса на изграждане на проекти на най-добра цена и с оптимално използване на наличните ресурси., допълни инж. Чомаковски.