11-07-2017
GARITAGE PARK

GARITAGE PARK

Garitage Park е мащабен жилищен и бизнес комплекс разположен на 167 000 кв.м.,обединяващ в себе си жилища, офиси, търговски площи, образование, спорт и развлечения.

Офисната част на Garitage Park ще се разпростира на 95 000 кв.м. През първата фаза на проекта ще бъдат изградени две ниски пететажни офис сгради с обща отдаваема площ от 30 000 кв.м. Етажните площи от 2 400 кв.м. до 2 700 кв.м. ще са подходящи за компании, които търсят комфорт и простор за своите служители и екипи.

Жилищната част на Garitage Park ще предложи на семействата в столицата и района, както и на работещите в офисната зона на проекта, 130 жилищни единици с квадратура от 95 кв.м. до 210 кв.м. Те ще се помещават в 48 редови къщи и 14 апартаментни сгради с осигурено професионално управление и поддръжка от висококвалифицирани специалисти - 24-часова охрана и видеонаблюдение, почистване, сметоизвозване, поддръжка на общи части и зелени площи, както и гаранционна поддръжка.

Зелените площи и парковите пространства в комплекса ще заемат площ от 90 000 кв.м на които ще се разпростира парк с езеро. Ще бъдат изградени детски и спортни площадки. За реализирането на по-високия процент зеленина в Garitage Park е предвидено изграждането на високи сгради в североизточния край на проекта, както и огромни подземни части за повече от 4 000 паркоместа.

Garitage Park ще разполага и с основно училище за 500 деца, като след учебните часове неговата база и спортни зали ще бъдат достъпни за всички живеещи в района.

За активния си отдих обитателите и посетителите на Garitage Park ще могат да ползват спортен център с 25-метров басейн разположени на площ от близо 3 000 кв.м. В допълнение има редица външни спортни площадки достъпни за ползвателите. Супермаркет, ресторанти, кафенета, пощенска станция и банков клон също ще са на разположение на всички в комплекса.

Garitage Park е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, предприел сертификация по международния метод BREEAM за екологична, икономическа и социална устойчивост.

Пайп Систем доставя и реализира ВиК инсталацията на обекта, както и спринклерната инсталация в офисните сгради, която се изпълнява на пълен инженеринг, с проектиране и изпълнение. Пайп Систем проектира и изпълнява и системата за покривно отводняване на офисните сгради.