22-04-2024
Екипът на Pipe system отново бе домакин на учениците от XI-ти клас, паралелка „Водно строителство“

Екипът на Pipe system отново бе домакин на учениците от XI-ти клас, паралелка „Водно строителство“

Екипът на Pipe system отново бе домакин на учениците от XI-ти клас, паралелка „Водно строителство“ на Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев" , като в рамките на техните практически занятия, те посетиха строителната площадка на Business Centre Office X – Фаза 2. Там те бяха посрещнати от обектовото ръководство на Pipe system, представители на Главния изпълнител Монтаж Строителни Конструкции АД и на инвеститора MBL. Това бе продължение на вече дългогодишното сътрудничество на Pipe system с гимназията и нейните будни ученици.    

Първо всички бяха запознати с правилата за безопасност при посещение на строителния обект, след което направиха обход и разгледаха някои от аспектите на строителния процес, специфични за бизнес сграда от висок клас, каквато е проект Business Center Office X. Гимназистите от паралелка „Водно строителство“ очаквано проявиха по-специален интерес към ВиК инсталациите, видове укрепвания и избор на подходящи материали за изграждането на водопроводни и канализационни трасета. Инж. Мустафа Цикалов – технически ръководител и инж. Кристиян Дюлев – ръководител проекти в Pipe system с удоволствие отговориха на всички въпроси на младежите и им показаха какво представлява професията на ВиК инженера и как се вписва в цялостния процес по взаимодействие в един висококачествен строителен проект. Обичайно, автоматичната пожарогасителна инсталация предизвика също засилен интерес от страна на посетителите и те отделиха повече време на запознаването с принципа й на действие.    

В края на визитата си пожелахме да се видим отново след няколко години, но вече каските на главите им да не само за посетители, а такива на строителни инженери.