18-10-2018
ЛОГИСТИЧНАТА БАЗА НА OFFICE 1 ОТВОРИ ВРАТИ

ЛОГИСТИЧНАТА БАЗА НА OFFICE 1 ОТВОРИ ВРАТИ

С тържествено откриване и водосвет на 18.10.2018г.отвори врати ЛОГИСТИЧНА БАЗА НА OFFICE 1 в с. Равно поле, общ. Елин Пелин.

Празникът беше съчетан и с 20 годишнината на фирмата. С радост на събитието от Кооперация "Панда" съобщиха, че са придобили всички права върху търговските марки от портфолиото на Office 1 Superstore. Това означава, че Кооперация "Панда" вече е единствен собственик и представител на брандовете Office 1, Office 1 Superstore, Office 1 Superstore International и Office 1 e-shop за целия свят. Преговорите продължили повече от 12 месеца, а за финализирането им от Уест Палм бийч, Флорида, пристигнал президентът на Office 1 Superstore International - Марк Бакаш. Договорът е подписан на 20 февруари.

Office 1 Superstore е международна търговска марка на франчайзингова верига магазини, специализирани в продажбата на канцеларски материали и офис оборудване. Кооперация "Панда" притежава правата върху бранда за България от 1998 г.

Марката Office 1 Superstore е позната в 22 държави по света.

Отварянето на логистичната база е от съществена роля за бъдещето на марката. Проектът е сертифициран за инвестиция клас А

Строителството на базата започна през юни 2017. Инвестицията за първия етап е 12.4 млн. лв. за 8600 кв.м площ и включва изграждане на склад с офисна и санитарно-битова зона, с необходимата прилежаща инфраструктура и с една от най-модерните автоматизирани системи в света за складиране и обработка на стоки. В базата ще могат да се поддържат значително по-големи наличности, като капацитетът на експедиция към клиенти ще се увеличи до 12 пъти. Изграждането ще спомогне за разкриването на 80 нови работни места.

Цялото проектиране на складово-логистичния център е за 24 000 кв.м. Вторият етап ще включи допълнителни разширения и складови площи в останалата свободна площ. За него е планирана инвестиция между 18 и 20 млн. лв. в зависимост от степента на оборудване на складовете.

Пайп Систем е изпълнител на Спринклерната и ВиК инсталацията на обекта.