25-10-2021
Логистичен център ЗОРА - Старт на проекта

Логистичен център ЗОРА - Старт на проекта

Проектът на търговска марка ЗОРА ще бъде разположен в Индустриален парк “София- Божурище”. Собственикът на верига магазини ЗОРА, Георги Милушев, сподели, че тази локация е перфектна за изграждането на логистичен център, тъй като се намира в непосредствена близост до столицата и до трансграничните магистрали, което категорично подобрява доставката и движението на стоките, които ЗОРА предлага. Първият етап от него включва застроена площ от 23 198 кв.м. Тя ще се състои от 4 модула, всеки от които ще разполага с площ от 4 625 кв.м. Модулите ще могат да функционират както обединени, така и самостоятелно, а общата височина на складирането ще достига до 11,3 м.   

Инвестицията, която е направена за осъществяването на Етап 1 от проекта, е на обща стойност над 30 милиона лева и се очаква да бъде завършен до края на месец март на 2023 година.

Вторият етап от проекта ще включва складови помещения, които ще бъдат с обща площ от около 22 000 кв.м., като тази част ще бъде реализирана на по-късен етап.

Друго, с което проектът се отличава, е, че строителството ще се извърши по съвременна технология, като за него ще се използват материали от високо качество. Но и не само, още по-хубавото е, че в този проект е заложен висок процент на енергийна ефективност и независимост с помощта на собствена фотоволтаична инсталация. Предвижда се изграждане на зарядна станция за електрически автомобили.   

Пайп Систем е изпълнител на площадковите Вик мрежи и сградните Вик и Апги инсталации.

Пайп систем