27-12-2022
Kings’ Valley Medical & Spa Hotel отвори врати на 27 декември

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel отвори врати на 27 декември

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е най-новият проект на НИКМИ АД, компанията, стояща зад реализацията на два от най-знаковите петзвездни хотела в София – Grand Hotel Millennium Sofia и Grand Hotel Sofia. Долината на кралете отвори на 27 декември, а специален гост на 31 Декември беше Есил Дюран.   

Разположен в самото сърце на Централна България, хотелът се простира на 41 дка. в подножието на Стара Планина в близост до гр. Казанлък в местността Казанлъшки минерални бани до с. Овощник. Още с първата стъпка в Kings’ Valley Medical & Spa Hotel гостите се потапят в безупречна комбинация от величие, спокойствие и интимност.   

Усещането за комфорт, стил и функционалност е запазена марка за хотелската група на НИКМИ АД и Kings’ Valley следва тази корпоративна линия. Проектът е повлиян от културата на древните траки, като същевременно следва съвременните тенденции в строителството.

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е поверен на „Цикалов и Архитекти“, които намират вдъхновение в класическата тракийска архитектура. Основната сграда е напълно симетрична с формата на буквата „М“ – символ, който древните траки свързвали с водата и земята. Разпределената на три крила сграда е разположена в северозападната част на комплекса, което позволява разгръщането на просторна паркова среда с южно изложение.Фасадата на Kings’ Valley включва в себе си типичните за траките овални форми. Живописните арки по лицевата част на сградата правят паралел с овалите на гробниците, с които е известна Долината на царете край Казанлък, а много от елементите на интериора са модерен прочит на богатото тракийско изкуство.

Докато се движат из хотела гостите на Kings’ Valley могат да открият златни детайли, вдъхновени от съкровищата на древните царе, бял и черен мрамор, така характерни за Античността, както и типичните за периода мозайки и статуи. Изборът на локацията на Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е продиктуван от богатите свойства на минералните извори в региона. Водите в местността са познати още от Античността заради високата си температура, а съвременните анализи доказват ползите от специфичния минерален състав. Изворът се характеризира като хипертермален, а общата минерализация на водата, с която се захранва медицинския и спа център на хотела е467,32 mg/l. Съставът на водите припокрива този на водите в близкия курорт Павел баня, но по-високото съдържание на флуорни, хидрокарбонатни и натриеви йони засилва въздействието от външното балнеолечение на състояние на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система.      

Пайп Систем е изпълнител на ВиК и АПГИ инсталациите на обекта.