СКРИТИ ИСТОРИИ

Немската църква в Бърдарски геран

Представяме ви първия от петте епизода на поредицата „Скрити истории“ с водещ Иван Кънчев. В рамките на девет минути ще се потопите в атмосферата на едно необикновено северозападно село, което в миналото става втори дом на стотици банатски българи и немци. В Бърдарски геран се намира и изящната Немска църква, която днес тъне в разруха, но не и в забрава.      

„Скрити истории“ е продукция на „Българска история“, осъществена с подкрепата на PIPE SYSTEM.   

Село Свежен и гробът на Хаджи Димитър

Представяме ви втория от петте епизода на поредицата „Скрити истории“ с водещ Иван Кънчев. Каним ви на пътуване до едно китно средногорско селце, което в последните години доби широка популярност и започна да привлича туристи от цяла България. Свежен притежава изобилие от културно-исторически паметници, но един от тях прави особено впечатление – гроба на Хаджи Димитър.   

Плиоценският парк в Дорково

Представяме ви третия от петте епизода на поредицата „Скрити истории“ с водещ Иван Кънчев. В него ви каним на пътуване до едно от скритите бижута на Родопите - село Дорково. На територията му се намира един от най-интересните музеи в България - Плиоценския парк, представящ растителния и животински свят по нашите земи от епохата на плиоцена, а в близост е и средновековната крепост Цепина.   

Историята на едно неразказано въстание

Представяме ви четвъртия епизод от поредицата „Скрити истории“ с водещ Иван Кънчев. В него ви каним на пътуване до един от най-посещаваните ни курорти – Априлци. Жителите на сгушеното под Балкана градче и до днес пазят спомена за трагичните дни на Новоселското въстание, когато шепа храбреци се надигат срещу поробителя в опит да извоюват свободата си.   

Последният хайдутин

Представяме ви последния от петте епизода на поредицата „Скрити истории“ с водещ Иван Кънчев. В него ви каним на пътуване до Кюстендил, за да ви разкажем историята на един от най-бележитите български революционери, превърнал се преживе в легенда – Ильо войвода.