09-05-2013
Сан Стефано Плаза

Сан Стефано Плаза

Пайп Систем ЕООД започва изграждането на Водопроводна, Канализационна и Спринклерна инсталация в Mногофункционалния комплекс „Сан Стефано Плаза“.

Комплексът се намира върху терена на известната в София бивша бирена фабрика "Прошеково пиво" на ъгъла на ул. "Сан Стефано" и ул. "Шейново" срещу централната сграда на Българска Национална Телевизия.

Разгънатата застроена площ на комплекс "Сан Стефано Плаза" ще бъде 55 000 кв. м. Архитектурният проект е изготвен от Стефан Добрев - Архитектура и Дизайн, Филип Захариев и Архитектурно бюро Николов и Николов архитекти.

Главен изпълнител на проекта е "Геострой" АД.

Новият комплекс ще разполага с четири подземни нива. Три от тях ще представляват паркинги, а най-високото подземно ниво ще привлича посетителите със спортен център, зали за боулинг и билярд, кафе-сладкарница, компютърна зала и супермаркет.

Едно от най-уютните пространства в сградата ще е партерът, където ще бъде оформен голям атриум с височина 20 метра. Той ще бъде богато остъклен, ще има много зеленина, водна площ и ефектно осветление. На партера ще намерят място още няколко магазина и ресторант.