20-10-2015
Лидерите които строят

Лидерите които строят

„Лидерите, които строят” е поредица от събития, които ще се проведат през учебната 2015-2016г. , на които студентите от УАСГ ще имат възможност да се срещнат с мениджъри на водещи компания от строителния сектор. Бъдещите инженери и архитекти ще имат възможност както да почерпят вдъхновение и практични съвети, от доказаните имена в бранша, така и да зададат въпросите си и да участват в различни интетрактивни дейности заедно с тях.

Инициативата „Лидерите, които строят” за втора поредна седмица събра над 200 студента от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Организаторите от Hobelix и WishBox тази седмица бяха поканили инж. Николай Чомаковски, управител на Пайп Систем АД. В близо двучасова среща, инж. Чомаковски сподели от първо лице как е изглеждал животът на един курсант от ВСУ „Любен Каравелов” в годините, когато училището е било военно и „Строителни войски” не били само спомен. Акцентът попадна и върху ключовите проекти, изпълнявани от Пайп Систем през последните години. На студентите беше представена и възможността за стаж в компанията. Стана ясно, че в своята политика за развитие , компанията залага на млади и амбициозни кадри, готови да се учат от опитните мениджъри.

Очаква се следващото лято да се отворят близо 40 стажантски позиции – както студентски практики, които са задължителни за дипломирането на студентите, така и фирмената програма „ковачница за кадри”, насочена към млади професионалисти, току-що завършили образованието си.