19-11-2018
НАПРАВИХМЕ ПЪРВА КОПКА НА AMUR RESIDENCE

НАПРАВИХМЕ ПЪРВА КОПКА НА AMUR RESIDENCE

Днес с официална церемония по откриването и тържествен водосвет бе направена „първата копка“ на иновативната и модерна жилищна сграда „Amur Residence“. Възложител на проекта е „ДЖИ ЕМ КОНСТРАКШЪН“ ООД, проектант е „Планинг“ ЕООД, а „Пайп Систем“ АД е строителен мениджър.

Жилищна сграда Amur Residence е модерна и функционална жилищна сграда, изцяло съобразена с нуждите на активния градски човек. Тя предлага всички елементи на съвременната и комфортна среда на обитаване - удобен достъп до най-активните точки на града; добре устроен жилищен район; близост до паркови пространства; иновативно и качествено изпълнение. Сградата се намира непосредствено до бул. „България“, зад новопостроения корпус на Болница Света София, който съвсем наскоро за гордост на Пайп Систем, като строителен мениджър се сдоби с разрешение за ползване.

Друго основно предимство на локацията е непосредствената близост до Витоша. Съчетанието на бърз достъп до центъра и близост до планината е едно от основните предимства на квартал Витоша, като предпочитано място за живеене. Все по- голяма популярност напоследък добиват подобни проекти за иновативни и модерни жилищни сгради със социална насоченост, с качествени публични пространства, удобни за семействата, подбуждащи социални и междупоколенчески взаимодействия и културни проявления.

Сграда Amur Residence е разделена на два корпуса, в чиято вътрешност е обособена зелена площ с детски кът с люлки и пързалки. Съвременният градски човек все повече търси едновременно социална среда и среда за отдих и почивка сред природата. Непосредствената близост до Витоша е едно от големите предимства на района, както и бързият достъп до центъра на София през бул. България. В сградата има 5 надземни жилищни нива, като на партерното ниво от страната на улицата е предвидено да бъде обособена търговска зона.

Сградите към които Пайп Систем се фокусира като строителен мениджър са предназначени за модерните млади хора, които търсят дом, който да им осигурява високо качество на живот, атмосфера, подходяща социална среда и места за разходка и спорт – не само жилище, а по-добра градска среда.В днешната епоха на глобализация и отворени икономики всеки град може да бъде добро място за живеене, ако се създадат подходящи условия за всеки гражданин.